Vreau să împrumut bani

Home / Servicii / Vreau să împrumut bani

Acordarea unui împrumut se face pe baza a 5 criterii care țin de capacitățile solicitantului. „Cei 5 C ai creditării” sunt criterii utilizate de către membrii FEDCAR.

 • Capacitatea de plată

  Calculăm și estimăm cuantumul ce ai putea fi disponibil să îl plătești lunar.

 • Capacitatea de garantare

  Vom verifica dacă ai posibilitatea de a ne garanta restituirea împrumutului cerut de tine.

 • Capacitatea de economisire

  Capacitatea de a economisii în cont, fiind membru al organizației.

 • Caracter

  Îți vom verifica datele personale, astfel nefiind o problemă pentru acordarea împrumutului.

 • Istoria de credit

  Ne vom documenta despre istoria ta ca și creditor, astfel vom afla dacă ai fost rău-platnic sau dacă ți-ai plătit creditul la timp.

Împrumuturi pentru membrii C.A.R.

~ valabil de la 18.05.2020 ~
Tipul de împrumutCondiții de acordare
Împrumutul garantat cu Fond Social și giranți-rata anuală a dobânzii: 25% aplicată soldului; – garanții: fondul social constituit și giranți în conformitate cu procedurile C.A.R. Proconcordia Brăila I.F.N.
Împrumutul „PREMIUM”– rata anuală a dobânzii: 23% aplicată soldului; – garanții: fondul social constituit și giranți în conformitate cu procedurile C.A.R. Proconcordia Brăila I.F.N.; – poate fi contractat de către membrii C.A.R. care au un istoric pozitiv al plăților, începând cu al 3 lea contract.
Împrumutul cu acumulare inițială la Fondul Social– rata anuală a dobânzii: 22% aplicată soldului; – garanții: fondul social constituit și giranți în conformitate cu procedurile C.A.R. Proconcordia Brăila I.F.N.

Ne dorim să găsești soluția cea mai bună și cea mai eficientă a problemelor tale, printr-un imprumut. Astfel relația pe care o construim cu fiecare membru este foarte importantă pentru noi. În acest sens câteva aspecte ne ajută să întărim această relație, precum:

 • Suntem o instituție ce activează în acest domeniu de peste 20 de ani;
 • Îți oferim o soluție rapidă atunci când ai nevoie de bani urgent;
 • Împrumutul se face rapid. După îndeplinirea cerințelor, obții banii în maxim 1-2 zile lucrătoare;
 • Afacerea noastră este o afacere de familie. Aceasta în timp și-a păstrat valorile și principiile iar conducerea a fost transmisă de la tată la fiu.
 • Nu vei avea nevoie de multe documente.

Condiții generale de acordare:

1. pot obține un împrumut membrii C.A.R. Proconcordia Brăila I.F.N. angajații* din sistemul public sau privat și pensionarii (pensionați la limita de vârstă) cu vârsta maximă de 75 ani

2. Veniturile nete cumulate ale titularului si ale girantilor trebuie sa fie cel putin 40% din suma imprumutata

3. gradul maxim de îndatorare al titularului de contract (raportul dintre rată și venitul lunar) este de 40% pentru venit peste 1.500 lei respectiv 30% pentru venit sub 1.500 lei

4. venitul net lunar minim al titularului sau girantului: 950 lei

5. Constituirea unui fond social minim (procent din valoarea imprumutului):

 • 10% pentru împrumutul de tip 1 sau 2;
 • 15% pentru împrumutul de tip 2;
 • 33% pentru imprumutul tip 3
 • 33% pentru împrumutul de tip 4.

Suma maximă acordată:

A. Pentru împrumutul tip 1 si 2:

 • 5.000 lei cu 1 girant în condițiile în care titularul sau girantul lucrează în sistemul privat
 • 7.000 lei cu 1 girant în condițiile în care atât titularul cât și girantul sunt pensionari sau angajați în sistemul public
 • peste 7.000 lei cu 2 sau mai mulți giranți cu respectarea condițiilor de acordare de mai sus

B. Pentru împrumutul tip 3:

 • triplul sumei acumulate la fondul social până la data acordării împrumutului dar nu mai mult de 15.000 lei, cu 1 sau 2 giranți în funcție de suma solicitată

Perioada maximă de rambursare: 60 luni

Costuri și comisioane:

 • ZERO (0%) la toate operațiunile de încasări și plăți efectuate;
 • Comision analiză dosar: între 60 – 500 lei, în funcție de tipul împrumutului, se achită o singură dată, doar în cazul acordării împrumutului;
 • ZERO (0%) la rambursarea anticipată (parțială sau integrală).

 

*angajații în sistemul public/privat pe perioadă nedeterminată, cu minim 3 luni lucrate la actualul loc de muncă. Pentru angajații cu contract de muncă pe perioada determinată, împrumutul se va acorda astfel încât să fie rambursat până la finalul perioadei determinate.

Tipuri de împrumutSfera de aplicareValoare comision analiză dosar
Împrumut de nevoi personale foarte mic< 1.999 lei60 lei
Împrumut de nevoi personale mic2.000 – 4.999 lei120 lei
Împrumut de nevoi personale moderat5.000 – 9.999 lei180 lei
Împrumut de nevoi personale medium10.000 – 14.999 lei300 lei
Împrumut de nevoi personale mare15.000 – 19.999 lei400 lei
Împrumut de nevoi personale foarte mare> 20.000 lei500 lei
În cazul în care cererea ta de luare a unui împrumut în cuantumul solicitat este respinsă, noi îți vom oferii consiliere financiară și îți vom prezenta o contraofertă în conformitate cu posibilitățile tale financiare reale de creditare. În vederea realizării unui împrumut, actele necesare pentru acest demers sunt următoarele:
Dacă ești membru al organizației și obții un venit:Dacă ești membru al organizației, cu statutul de pensionar aflat doar la limita de vârstă:
1. Cerere de înscriere (în original); 1. Cerere de înscriere (în original);
2. Cerere de împrumut (în original); 2. Cerere de împrumut (în original);
3. Adeverință de venit tip CAR (în original) – de la locul de muncă actual (minim 3 luni vechime), atât pentru titular cât și pentru girant(i); 3. Decizie pensionare (copie);
4. Ultimul fluturaș de salariu (copie); 4. Act de identitate (copie);
5. Act de identitate (copie); 5. Ultima factură de utilități (original) – energie, apă sau gaze.
6. Revisal (copie conform cu originalul, de la locul de muncă);
7. Ultima factură de utilități (original) – energie, apă sau gaze.

Aceleași acte precizate mai sus, sunt necesare și din partea giranților contractelor de împrumut.

Exemplu reprezentativ: pentru un Imprumut rapid pentru vacanta oferit de CAR PROCONCORDIA Braila IFN (ca urmare a indeplinirii criteriilor de eligibilitate), in valoare de 5.800 Lei, pe 12 luni: rata dobanzii anuale de 25%, comision de analiza cerere de imprumut 180 Lei (perceput doar in cazul acordarii creditului), comision lunar de administrare imprumut 0 lei, valoarea ratei lunare este 552 Lei, valoarea totala platibila 6.750 Lei, DAE 36%. Garantarea imprumutului se face prin giranti si prin constituirea unui Fond Social in valoare de minim 580 lei. Pentru acordarea imprumutului trebuie sa semnati contractul de imprumut la una dintre sucursalele CAR PROCONCORDIA Braila IFN dupa ce va inscrieti ca membru CAR.

Detaliile prezentate pe aceasta pagina au caracter informativ si nu reprezinta, conform legii, oferta de a contracta un imprumut de la CAR PROCONCORDIA Braila IFN, putand fi modificata sau revocata in orice moment. Conform legii, oferta de imprumut este cea valabila la momentul inregistrarii solicitarii imprumutului si, independent de elementele respectivei oferte, contractul se considera incheiat numai la data semnarii sale formale.