FEDCAR

Asociatia Casa de Ajutor Reciproc Proconcordia Braila – IFN este membru cu drepturi depline al Federației Caselor de Ajutor Reciproc (FEDCAR) începând cu anul 2008.

FEDCAR a fost înființată în anul 2004, prin asocierea a 7 Case de Ajutor Reciproc fondatoare. Din punct de vedere juridic, FEDCAR este o asociație constituită din persoane juridice (persoane de drept privat, fără scop patrimonial). Această organizație nonguvernamentală este înregistrată la Grefa Tribunalului București, în registrul Federațiilor din România.

La momentul înființării (iunie 2004) FEDCAR avea 7 CAR membre, cu un număr de 18.000 membri și active de 5 milioane de euro. În prezent FEDCAR numără 23 CAR membre, cu peste 80.000 de membri și având 94 milioane de euro în active.

În vederea susținerii dezvoltării comunității, FEDCAR are semnate numeroase protocoale în acest sens cu alte instituții din România, precum Banca Națională a României sau Federația Națională OMENIA.

FEDCAR este din 2005 membru al World Council of Credit Unions (WOCCU), fiind singura organizație din România cu acest statut. De asemenea, FEDCAR este membru fondator al European Credit Union Network (ENCU), cu sediul la Bruxelles.